miercuri, 7 decembrie 2011

Goodbey home, welcome home !

S-a gasit o noua speranta . Care din fericire e prea departe de noi sa o putem distruge si pe aia.
Bineinteles, momentan !
Astia de la NASA , vesnic ocupati si plin de surprize au facut o mare descoperire. (Cel putin asa se lauda ei ).  O planeta asemanatoare Terrei.  
“Noua” planeta se numeste Kepler-22b (banuiesc ca dupa Johannes Kepler) si se gaseste in "zona Goldilocks" (adica intr-o regiune ideala pentru formele de viata asemanatoare celor de pe Terra ) . E situata  aproximativ ca Pamantul , nici prea aprope de steaua datatoare de caldura , nici prea departe. S-ar presupune ca s-ar gasi roci si apa in Kepler si temperatura la suprafata planetei este de 22 grade Celsius.  Un an pe noua planeta dureaza 290 de zile , si partea buna este faptul ca e de 2.4 ori mai mare decat Terra.
Binenteles cei de la NASA deja pariaza ca exista acolo forme de viata ,  si spun ca este posibil ca planeta sa fie acoperita de un ocean imens .  (yupii , alte vietati acvatice super interesante si cu colti deloc  fiorosi , sau absolut deloc scarboase) .
Si un detaliu foarte important ar mai fi faptul ca : (pam pam param ) Kepler se afla "doar" la 600 de ani-lumina de Terra noastra, adica la tehnologia noastra actuala ne-ar lua cam 22 de milioane de ani  pentru a ajunge acolo , intr-o mica excursie, conform Jurnalul National.
.La o cercetare mai amanuntita am descoperit ca prietenii mei de la NASA ,  foarte mandrii asa de ei , i-au facut si pagina web speciala pentru noua planeta … --de-abea astept sa ii faca si pagina Facebook sa ii dau add , sa ne impretenim  , poate facem si un schimb de poze, ne dam si un asl si ca sa fim bine crescuti o sa zicem si un pls ---...unde zic ei ca punctul forte al planetei minunate (de parca simplu fapt ca NU exista oameni , sau cel putin nu i-au descoperit inca  nu ar fi cea mai buna calitate a planetei) este faptul ca ar avea doua rasarituri si doua apusuri .

Eh , daca imi zicea mie cineva cand eram mica si citeam pentru scoala “Planeta celor doi sori ” scrisa de Horia Arama si publicata in  almanahul Anticipatie in anul 1986 . Repet 1986!!! Ii zambeam frumos , il luam de mana si il duceam la un control medical. Acuma , cu toata NASA nu pot face asa ceva , si deja e secolul 21 , deci tind sa ii cred. Dar problema e cum de o stiut Horia Arama de planeta celor 2 sori ??

Cred ca stiu raspunsul : ALIENS!!!

7 comentarii:

  1. e la 600 de ani lumina de Pamant totusi.. e posibil ca acum ea sa nu mai existe :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai da`o dracu mai :)) pai robotzelu de la NASA ce tot pazeste acolo?

    RăspundețiȘtergere
  3. Hahahha uite ma ce bloggeritza activa avem aici..GG!

    Mortala incheierea, n-ai idee cat am ras intr-o zi la scoala de tipu cu "ALIENS" :))
    Cred ca au numit planeta Kepler 22b pentru ca au descoperit-o cu telescopul Kepler (numit asa dupa Johannes Kepler). Anyway detalii neinteresante, dar faptul ca planeta are 2 rasarituri si 2 apusuri mi se pare epic!
    Oricum, asa cum ai spus, pe cat de "aproape" de noi suna cei 600 de ani lumina pe atat suntem de departe cu tehnologia pentru a putea ajunge acolo (macar cu un robotzel).

    Nice surprise anyway!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, Kepler-22b . Nume pus dupa programul Kepler Mission , care vine de la luneta lu kepler care vine de la nenea Kepler. Tru story! Oricum , prea multe detalii , vb ta ! Ce ma intriga pe mine e faza cu Horia Arama. De unde o stiut el de Kepler-22b?? =)) Sau cum o visat Jules Verne la Zgarie norii , submarine , elicoptere, aeroplane , expeditii pe Luna , baloanele cu aer cald, etc etc. Aveam de mult piticu asta pe creier si pretenii de la NASA mi-o readus aminte :) Dar binenteles ca o sa treaca si de data asta fara un raspuns clar si o sa uit iara pana la urmatoarea inventie , descoperire. Poker face!
    Si e bine ca nu suntem prea avansati noi cu tehnlogia , macar asa distrugem doar planeta noastra minunata , nu mai facem ravagii si in alte parti . (vb aia , deja luna ne-o vindem, cu kepler ce facem? o inchiriem , sau facem un imens laborator de bombe atomice, sau te mai miri ce...)

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabil au fost vizionari tipii aia, la fel ca multi altii din istorie, nu?

    Sau cum ai zis si tu in incheiere: ALIENS!!!

    http://cheezburger.com/View/5533956352

    RăspundețiȘtergere

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More