sâmbătă, 12 martie 2011

Truckers Eden or Quarantine


photo: old "truck"


Deeeeeci, asadar si prin urmare (dupa cum e bine sa inceapa orice idee) s-a hotarat (de catre o parte semnificativa a "Confederatiei Autorilor", adica eu) ca un absolut novice al acestei arte numite blogging sa am onoarea de a sparge gheata pe acest nou blog.

Priviti si va minunati:


Nu stiu daca ati observat, dar deschizand subiectul “camionagii” poti obtine fel de fel de reactii. Daca (fetelor) unora le sugereaza frica datorita unor filme, altora emotii atunci cand ii intalnesc in trafic, sentimentele pot varia pana la admiratie pentru cei care le inteleg efortul, ii respecta, iar alti viseaza ca o data sa ajunga in bocancii lor.

Revenind la subiect, in timpul ultimei vacante am observat ca exista o diferentiere socio-profesionala care se petrece chiar sub nasul nostru fiind trecuta cu observatia desi are implicatii discriminatorii. Se pare ca pentru compania internationala de transport pe mare Stena Line, camionagii reprezinta un target aparte. In sensul in care ei aveau Truckers Bar, Truckers Quarters, Truckers Lounge si asa mai departe, in cadrul feriboturilor care fac legatura intre Danemarca si Suedia. Culminand cu etajul destinat dormitoarelor, unde, in timp ce restul usilor erau numerotate, tiristii aveau o usa speciala care deschidea un coridor unde erau camere speciale pentru ei.
Dupa cum sugereaza si titlul, inca nu am hotarat de partea cui e discriminarea. Sa fie de partea caminagiilor fortati sa traiasca izolati de restul pasagerilor sau sunt restul oamenilor dezavantajati de statutul de “comun” pierzand astfel eventualele beneficii rezervate camionagiilor. Dar, sunt sigur ca, spre dezamagirea intregii societati misterul nu a fost elucidat datorita faptului ca am ajuns la destinatie iar nelegiuirea se petrece in continuare…

Sursa foto: http://www.dreamstime.com/old-chariot-image992224

3 comentarii:

  1. Ma interesant ce sa zic...chiar nu ma gandeam ca despre asta ii vorba. Greu de zis cine era discriminat. Daca camionagii aveau acelasi conditii ca si restul pasagerilor ma gandesc ca era vorba doar de a pune laolalta acelasi tip de persoane, sau poate ca or cerut ei asta ca sa fie mai groupie :)) Oricum interesant sau mai degraba inexplicabila segmentarea :))

    RăspundețiȘtergere
  2. pai daca aveau aceleasi conditii, de ce sa mai faci separarea intrei ei si restu :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil aveau poze cu gagici direct lipite pe perete asa cum au in tiruri, stii tu...si sa nu cumva sa vina alti calatori cu copii pe acolo :))

    RăspundețiȘtergere

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More