duminică, 13 martie 2011

Mother Nature vs Japonia

Am impresia ca mama natura a simtit ceva in neregula cu Japonia, si asta pentru ca dupa o scurta analiza a succesiuni evenimentelor recente din acea zona a lumii am ajuns la concluzia ca s-a procedat ca si in cazul unui lesin, sa ma explic.

Totul a inceput cu o mica zguduire, echivelentul a unui cutremur de 8,9 grade pe scara Richter (desi la aproximativ 150 km de tarm) si o inviorare rapida a insulei nipone cu un val consistent de apa sarata, unul cu o inaltime care a atins aproximativ 10 metri in unele parti.

Pacientul raspunde cu un mic preinfarct caracterizat prin defectiunea si ulterior explozia unui reactor din cadrul centralei nucleare de la Fukushima. Insa primele semene de revenire incep sa apara prin reactivarea vulcanului Shinmoedake care a inceput sa isi indeplineasca unele din functiile de baza cum ar fi aruncatu pietrelor la 4000 de metri si eliminarea fumului. Datorita impulsului energic primit se pare ca inima pacientului pulseaza foarte puternic astfel incat se inregistreaza defectiuni si la un alt reactor din catrul aceleiasi centrale nucleare dand emotii tuturor privitorilor. Starea Japoniei fiind deocamdata incerta, dar conform ultimelor analize se pare ca va si supravegheata pana cel putin miercuri dimineata fiind sub amenintarea altor zguduiri de mai mica intensitate, 7 grade, in cazul in care nu se stabilizeaza (probabilitatea fiind de 70% sa se aplice aceste cutremure ulterioare).

Inca nu se cunosc cauzele degenerarilor.. colegul Vlad T sugerand ca unul din motive ar putea fi acela ca niponii au abuzat de libertatea data si au incercat sa intervina in cursul normal al naturii prin crearea de roboti umanoizi conducand la enervarea naturii.

Eu as mai sugera inca o ipoteza legata de boala cronica a imprumuturilor care au propulsat Japonia pe primul loc in topul celor mai indatorate tari din lume, cu cei 12.200 de miliarde de dolari, avand cu 2200 mai mult decat prima economie a lumii, SUA.

Voi ce parere aveti?

sursa foto: http://www.ekemvh.ro/bazar/elsosegely/curs14.html

3 comentarii:

  1. Oh da, mama natura se razbuna...revenge is sweet! Acuma fara glume, nasol de japaneji si ce li se intampla, dar pentru aia tot nu-i suport...tech freaks!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca prea usor o dati in tech freaks. un japonez are mai mult caracter decat 100 de romani luati la un loc facuti pachet trimisi la harward educati din cls a 3 si condusi de albert einstein. Ajutai doamne.(daca vrea sa ma corecteze vreunu stiu, vreau doar sa enervez doctorii in gramtica.)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim:
    1. nimeni nu pretinde sa fie doctor in gramatica (daca ai citit postul de introducere ai putut observa mica precizare ca nu suntem profesionisti, suntem doar un grup de prieteni care a simtit nevoia sa isi umple timpul cu ceva)
    2. nu cred ca japonezii s-ar simti atacati de postul asta, am facut doar un mic pamflet prin care am asociat evenimente reale, documentate, cu simptomele unui pacient "ghinionist" care nu stie ce se intampla cu el (de aceea am folosit termenul de lesin). Si ulterior continuand ideea de pamflet am invitat comentatori sa participe activ pe acest blog prin cererea unor pareri.

    RăspundețiȘtergere

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More