luni, 14 martie 2011

Tzeapa care mi-am luat-o cu Egiptul

Daca ati citit post-ul introductiv al Mesei, deja stiti ca ma obsedeaza Egiptul, cultura egipteana, istoria antica a egiptului, monumentele egiptene, s.a.m.d. Daca nu ati citit post-ul introductiv banuiesc ca v-ati dat seama de acest lucru citind fraza anterioara deci suntem pe aceeaisi pagina, indiferent cum ati luat la cunostiinta acest fapt.

Si fiind pasionat (pt. ca suna mai sexy decat obsedat) de aspectele mentionate, am sarit in sus cand am vazut, accidental, posterul de la filmul "Jumper" (vedeti mai jos). Speram ca filmul sa aiba o oarecare legatura cu Egiptul, ceva arheologie, ceva vanatori de comori, orice...cand vezi asa poster normal ca la aia te gandesti, chiar daca numele nu sugera asta. Io, baiat stralucit, inainte sa ma avant sa vizionez filmul, caut trailer-ul. In trailer imi arata pe protagonist care se poate teleporta unde vrea p...muschiul lui, umbla vorba ca in lume sunt mai multi dinastia si mai sunt unii care ii vaneaza pe indivizii care se teleporteaza. Am folosit un limbaj de lemn in descrierea filmului pentru ca mi se pare cel mai potrivit pentru un astfel de scenariu cretin, fantezist, doar de umplut timpul...nu mai trebuie sa spun ca m-am ofticat la maxim facand comparatia intre poster si trailer: comercial bullcrap!




O alta teapa care mi-am luat-o, in mod asemanator. Am vrut sa ma uit la o animatie numita "The Prince of Egypt"...chiar daca este vorba despre un desen animat iar sperantele nu erau prea inalte, "pelicula" s-a dovedit a fi sub orice critica, dupa doar 5 minute de vizionat. De ce? In primul rand pentru ca incipitul filmului a fost un "musical" jalnic, nu stiu daca a continuat in acelasi stil, dar categoric primele 5 minute a fost musical si ma dispera cand ma uit la un film, fie el cu actori reali, fie animatie, sa mi se orãcãie in urechi personajele - daca vreau sa ascult muzica ma uit la un concert, nu la film. In fine, principalul motiv pentru care m-a calcat pe nervi "The Prince of Egypt" a fost tematica religioasa care o aborda. Printul egiptului se referea defapt la Moise, stiti voi personajul acela imaginar, din cartea de basme numita biblie, care a fost cu noroc adoptat de o printesa egipteana si intr-un final a scapat poporul evreu de asuprirea egiptenilor, conducandu-i pana la Marea Rosie (parca), pe care a despicat-o in doua pentru ca poporul sau sa poata sa treaca pe celalalt mal, bla bla bla, bla bla bla, bla! Ati prins voi ideea.

N-am idee ce concluzii sa trag...eventual: nu va luati dupa postere sau dupa numele dat peliculelor, cand vreti sa vizionati un film, sau cand vreti sa-l catalogati. Eu mi-am luat teapa dubla in mai putin de o saptamana.

PS: Bine, bine recunosc, mai corect era sa dau numele la articol "Tzeapa care mi-am luato cu filmele legate de Egipt" sau ceva de genul, dar si voi trebuie sa recunoasteti ca iesea un carnatz de titlu care plictisea cititorul pana il termina de lecturat.

Sursa foto: joblo.com

2 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More